Antioksüdandid toetavad igemete tervist
Antioksüdandid on suutervise seisukohalt olulised, sest aitavad neutraliseerida vabu radikaale, mis põhjustavad rakukahjustusi ja põletikku, ning aitavad seeläbi ennetada ja ravida erinevaid suu- ja hambahaiguseid.
Levinud antioksüdantide allikad on puu- ja köögiviljad, pähklid ning seemned. Lisades oma toidulauale antioksüdantiderikkaid toite ja järgides head suuhügieeni, saame kaitsta oma hambaid ja igemeid kahjustuste eest.
Antioksüdandid on näiteks A-, C- ja E-vitamiin.
Piraate, kes olid mitu kuud järjest merel, kimbutas skorbuut, mis on pikaajalisest C-vitamiini puudusest tingitud haigus. Kogu organismi vastupanuvõime nakkustele ja haigustele nõrgenes, hambad kukkusid välja, haavad ei paranenud ja luud murdusid kergesti, haigus võis lõppeda ka surmaga. Mitmekülgse toitumise korral skorbuuti ei teki.
Pildi allikas: Freepik